Marmelatın Faydaları Nelerdir?

Kahvaltıda ekmek üzerine sürdüğümüz marmelatların aslında oldukça faydalı.

20-10-2024

Marmelat,tatlı ancak katı,elastik bir duruma buharlaştırılmış bir meyve suyudur. Üretim için çok fazla pektin içeren doğal meyve veya meyve püresi (elma,kayısı,ayva,erik vs..) kullanılır.

Marmelat çeşitlerini kahvaltıda ekmek üzerine sürülerek tüketileceği gibi pastane ürünlerinin çeşitliliğini arttırmak ve değişik lezzetler elde etmek içinde kullanılabilinir.

Marmelatın faydaları; metabolizmayı hızlandırıcı özelliği sayesinde sindirim sistemini ve mide problemlerini düzenleyici özelliği vardır. İltihap sökücü etkisi ile iyi bir antioksidandır. Vücut direncini arttırır ve bağışıklığı güçlendirmeye yarar. Yorgunluk ve halsizliğe iyi gelmektedir.

Yorum Yaz


E-Posta :


Saklı tutulacaktır

İsim :


Yorumunuzun yanında gösterilir

Yorumu Gönder

Mevcut Yorumlar

  • Gönderilmiş hiç yorum yok. İlk yapan siz olun!