Marmelatın Faydaları Nelerdir?

20-10-2024
Marmelat,tatlı ancak katı,elastik bir duruma buharlaştırılmış bir meyve suyudur. Üretim için çok fazla pektin içeren doğal meyve veya meyve püresi (elma,kayısı,ayva,erik vs..) kullanılır.
Marmelat çeşitlerini kahvaltıda ekmek üzerine sürülerek tüketileceği gibi pastane ürünlerinin çeşitliliğini arttırmak ve değişik lezzetler elde etmek içinde kullanılabilinir.
Marmelatın faydaları; metabolizmayı hızlandırıcı özelliği sayesinde sindirim sistemini ve mide problemlerini düzenleyici özelliği vardır. İltihap sökücü etkisi ile iyi bir antioksidandır. Vücut direncini arttırır ve bağışıklığı güçlendirmeye yarar. Yorgunluk ve halsizliğe iyi gelmektedir.